Actualitat

Las Kellys. Lluites de dones a la Barcelona precària

Dones i precarietat laboral en la nova mostra en línia de La Virreina Centre de la Imatge

La conformen obres de María Ruido, Precarias a la Deriva, Pedro Ortuño i Estíbaliz Sádaba, i està comissariada per Las Kellys Barcelona i Pan y Rosas.

És la segona exposició en línia concebuda específicament per al web de La Virreina Centre de la Imatge, després de la titulada Mals carrers, estrenada a finals de l’any passat. Hi podreu veure treballs d’Estíbaliz Sádaba, Pedro Ortuño, Precarias a la Deriva i María Ruido. Estarà exposada online des del 18 de maig fins al 7 d’octubre.

Comissarien la mostra Las Kellys Barcelona, cambreres d’hotel autoorganitzades, i l’agrupació de dones Pan y Rosas. A través de les obres es pot entendre la relació entre l’increment de la feminització del treball i la precarietat laboral. Es posa especial èmfasi en ciutats turístiques com Barcelona, i, en certa manera, l’exposició dona a conèixer “l’altra cara” del fet turístic, la d’aquelles dones de classe treballadora que fan que tot rutlli, com és el cas de les cambreres d’hotel, a canvi d’uns salaris molt baixos. Al mateix temps, però, Las Kellys, i l’exposició, volen demostrar que es pot trencar la fragmentació i l’individualisme d’aquestes feines, organitzar-se i emprendre lluites col·lectives per a la millora de les seves condicions laborals. Vagues, caixes de resistència o comissions de suport són algunes de les accions empreses.

Podeu gaudir de la mostra, i trobar-ne més informació, a través d’aquest enllaç.

Convocatòria de presentacions de projectes culturals a la Fira Mediterrània 2018

Fira Mediterrània dedica un espai a la presentació de nous projectes culturals. Cada presentació tindrà 15 minuts de durada. Si voleu formar part de la programació de presentacions de projectes, podeu fer arribar la vostra proposta fins divendres 1 de juny mitjançant el següent FORMULARI.

La Fira cedirà gratuïtament a un representant del projecte l’acreditació per accedir a la Llotja Professional.

Els projectes es presentaran el 6 d’octubre a la Llotja Professional.

Amplia la informació en aquest enllaç

Entrevista a l’autor d’‘Ignorant la SD. Memòries i reflexions’

Antoni Bassas entrevista a Andy Trias, autor de la recent publicació “Ignorant la SD. Memòries i reflexions”.
Durant més de setze anys, l’Andy Trias Trueta va anar escrivint i  guardant les seves reflexions, sobre temes molt diversos que l’inquietaven. Ara, una selecció d’aquest escrits, ha estat publicada i mostra d’una forma valenta  una bona part de les  opinions i  pensaments de l’autor. En l’entrevista amb Antoni Bassas, publicada al diari Ara, Trias, parla sense embuts d’una societat que tot i que ha avançat des que ell va néixer, encara té molts prejudicis amb les persones amb Sindrome de Dawn.

Font: Diari Ara

Pots descarregar-te l’entrevista en aquest enllaç

“El Desafío de talento solidario 2018”

La fundació Botín, obre aquesta convocatòria per ajudar a desenvolupar projectes que contribueixin a la protecció del medi ambient i millorin la qualitat de vida del col·lectius vulnerables.

Es donarà suport a projectes:

  • Innovadors en el fet que continguin elements diferents per afrontar i resoldre aquesta problemàtica social.
  • Que generin un impacte social rellevant. Es busquen projectes d’interès general que beneficiïn a la societat en el seu conjunt amb potencial de millorar la situació dels col·lectius descrits en el repte.
  • Que puguin ser models replicables o exportables a altres territoris, localitats, àmbits educatius, beneficiaris etc …
  • Que siguin sostenibles econòmicament a mitjà/llarg termini.
  • Que potenciïn els entorns col·laboratius, és a dir, projectes que en el seu disseny o implementació contemplin la col·laboració amb altres organitzacions socials, públiques i/o privades.Convocatòria oberta fins al 28 de maig.
    Amplia la informació en aquest enllaç

L’Altre Festival arriba a la quarta edició

Un any més l’Altre Festival donarà visibilitat a propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb un trastorn mental. El certamen, que enguany es presenta el 3 de juny  al Teatre Kursaal de Manresa i el 16 de juny a la Fabra i Coats de Barcelona, proposa tres grans temes a debatre: la programació de companyies amateurs, la programació de companyies professionals i el foment de les produccions pròpies.
“Living with the lights on” serà un dels plats forts de la programació d’aquesta edició. La peça, que va exhaurir entrades al Teatre Lliure l’any passat, és una autobiografia escrita pel seu propi protagonista: l’actor Mark Lockyer on confessa la seva addició a l’alcohol i el seu trastorn bipolar.
El festival també inclou un tast d’espectacles en procés de creació, un laboratori escènic de la Cia. Moveo, una producció pròpia amb la Cia. LaMent i més de 25 companyies, tot amb l’objectiu de trencar prejudicis, estigmes i etiquetes i apropar el trastorn mental a la societat -encara plena de tabús- des d’una vessant positiva i integradora.
Amplia la informació i consulta el programa en aquest enllaç

Nova edició del postgrau Arts Escèniques i Acció Social de l’Institut del Teatre

El proper curs  2018-2019 tindrà lloc 2a edició del Postgrau en Arts Escèniques i Acció Social. 

Aquesta formació, organitzada conjuntament entre l’Institut del TeatreXamfrà, consta de 10 crèdits ECTS. El període de docència serà del 26 d’octubre de 2018 al 27 de juliol de 2019 en caps de setmana, els divendres i dissabtes, i s’adreça a graduats i professionals de l’àmbit de les ciències socials, de l’educació i de les arts escèniques i, en general, a qualsevol persona interessada en les arts escèniques com a mitjà d’empoderament personal.

El període d’inscripció serà del 2 de juliol al 12 de setembre de 2018. 

Per més informació consulteu aquest enllaç

La companyia Danza Mobile rep el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social 2018

El comitè organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha concedit el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social 2018 a Danza Mobile i en destaca la llarga trajectòria professional com a referent en el món de la dansa contemporània integradora nacional i internacional.

Danza Mobile, que va estar present a la X edició de les Jornadas sobre la Inclusión Social celebrades a Madrid la setmana passada, posseeix un llarg recorregut en el qual hi han participat més de 60 professionals de l’àmbit de les arts escèniques, amb els quals Danza Mobile ha produït 25 espectacles. Sobresurten les més de 500 representacions i el programa de formació contínua dels intèrprets amb discapacitat al Centro de Creación Danza Mobile de Sevilla. 

La coreògrafa Esmeralda Valderrama, directora de la companyia, recollirà el guardó el pròxim 18 de juny a la gala de la XXI edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que organitza la Fundació SGAE. “Suposa un reconeixement al nostre treball, però sobretot a començar a acceptar la diversitat, que la diferència és el que ens enriqueix i ens fa únics: el Premi Max dóna visibilitat a tota aquesta filosofia que portem barallant des de fa molts anys”.

Trobareu més informació en el següent enllaç.

Tot Dansa ‘18

El projecte Tot Dansa 2018, impulsat i organitza’t per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el Mercat de les Flors i l’Escola Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, s’estrenarà el pròxim 23 de maig a les 11 h al Mercat de les Flors, el qual estarà dirigit per João Lima.

L’objectiu principal de Tot Dansa és fomentar i donar a conèixer la dansa contemporània en el territori. El projecte apropa aquesta especialitat artística a l’alumnat de centres públics d’ensenyament secundari i de batxillerat de la ciutat de Barcelona.

Des de principis d’any, el professorat de diferents centres i amb especialitats curriculars diverses, guiat per la coreògrafa principal i el seu equip col·laborador, acompanya el grup d’alumnat implicat en un procés de formació i de creació que els permet endinsar-se en el coneixement i la pràctica del món de la dansa.

El professorat rep una formació especialitzada a l’Institut del Teatre, que transmet i guia el viatge amb l’alumnat que participa en el projecte, en els mateixos centres educatius. Amb l’equip professional, teixeixen moviment rere moviment, escena rere escena, per generar una coreografia única i conjunta que el dia 23 mostraran al Mercat de les Flors, un espai de referència internacional de la dansa contemporània de la ciutat.

Per a més informació, consulteu el següent enllaç.

Convocatòria BID’18

La Bienal Iberoamericana de Diseño (BID), organitzada per la Fundación Diseño Madrid, és una trobada que permet al públic apropar-se a la disciplina del disseny i del seu entorn, per una banda per a la reflexió i el pensament, i per l’altre, per establir relacions entre professionals, amb empreses del sector i de l’àmbit acadèmic. D’aquesta manera, la BID s’ha consolidat com un fòrum per a generar i compartir idees.

La convocatòria per a presentar propostes, que es va obrir el 10 de maig, finalitza el 15 de juny.

La quota total de la inscripció és de 260 € i està dividida en dues fases. Aquest valor contribueix a cobrir les despeses de l’exposició i de les altres activitats de la BID.

Consulta les bases de la convocatòria AQUÍ.

Pots omplir el formulari d’inscripció AQUÍ.

Per a més informació, consulteu el següent enllaç.

Persones amb discapacitat gaudeixen amb el teatre de Blanca Marsillach

El passat 9 de maig la companyia de teatre de Blanca Marsillach i la Fundació Repsol van portar, al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, una obra de teatre que va fer participar els prop de cent assistents, en una sessió reservades a ells. El públic el van formar persones discapacitades de sis centres de les comarques de Tarragona: Club Social La Muralla, Fundació Ginac, Fundació Estela, Fundació Aprodisa, Associació de Pares de Minusvàlids Baix Camp i Fundació Onada.

Des de fa nou anys, la companyia de Blanca Marsillach treballa per aconseguir que el teatre sigui assequible a tot tipus de públic i, també, que persones que pateixen algun tipus de discapacitat puguin fruir amb la professó d’actor. «Fa nou anys que venim a Tarragona i ens fa il·lusió afrontar sempre un repte nou».

Amb aquesta iniciativa, «reivindiquem la igualtat i el fet que a una persona que tingui alguna discapacitat no li ha de suposar un límit per dedicar-se a la professió d’actor», va dir Marsillach. La directora de la companyia i actriu va afirmar que, en aquest sentit, «s’ha millorat, però segueix havent-hi limitacions, no s’ha normalitzat que es pugui fer teatre amb persones discapacitades, diferents».

Per a més informació consulteu el següent enllaç.

Noves subvencions del Departament de Cultura

El Departament de Cultura convoca noves línies de subvenció  per fer activitats relacionades amb les arts escèniques i visuals, amb la música i amb la innovació artística destinades a entitats sense ànim de lucre, a empreses, a persones físiques i a ens públics. El termini de presentació de sol·licituds varia en funció de les línies d’ajut.

Del 8 al 23 de maig de 2018: 

Amplia la informació en els enllaços corresponents o en aquest link

23a Mostra de Teatre de Barcelona: Convocatòria oberta

S’ha obert el període de presentació de projectes per la 23a Mostra de Teatre de Barcelona. El termini de recepció de projectes es tancarà el 2 de juliol del 2018 a les 14h.

Poden participar en aquesta Mostra totes les companyies de teatre que disposin d’espectacles que combinin professionalitat, creativitat i qualitat, de fàcil muntatge i desmuntatge i no programats per via comercial a Barcelona.
Amplia la informació i consulta les bases en aquest enllaç

Ús de cookies

Aquest lloc web instal·la cookies pròpies i de tercers en visitar les seves pàgines. Utilitzem aquests fitxers per facilitar la seva navegació i obtenir dades estadístiques d'accés. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més detall sobre les cookies que empra aquest web consultant l'Avís Legal.

ACEPTAR
Aviso de cookies